Despre anunturile de vanzare ce au la contact numere cu suprataxa

Mereu am fost curios sa aflu cum e defapt romanul: mai mult prost sau mai mult descurcaret? Oriunde ne ducem in lumea asta impresionam: suntem super meseriasi sau niste jigodii ordinare. Nu exista cale de mijloc.

Pentru ca romanul e cam prostanac si avid de castiguri usoare, nu este foarte greu sa-l pacalesti. O cunostinta si-a luat o mica teapa zilele trecute cu firma autolux2005.com care conform paginii de contact, detine 2 numere cu suprataxa (0903760707 si 0903760708) ce le-am gasit in numeroase anunturi de vanzare de pe diverse siteuri. E posibil ca in buna traditie a “descoperirii apei calde” ce ma caracterizeaza, chestia asta sa nu fie ceva nou pe piata “tepelor”.

Investitia e minima: inchei un contract pentru un numar de telefon cu suprataxa si apoi plasezi anunturi de vanzare (imobiliare, masini…chestii cu valoare mare) pe diverse siteuri. Anunturile sunt atragatoare, au oferte bune.

Uneori pentru contact se precizeaza un numar oarecare de telefon dar la care va raspunde robotul ce va spune ca momentan persoana apelata nu poate fi gasita la acel numar dar ca o puteti contacta la numarul 090xxxxxxx. Oamenii deja excitati de anuntul foarte interesant, apeleaza numarul fara sa-si dea seama ca un apel costa cam 1.50 €/min.

In memoria oamenilor, un numar de telefon cu suprataxa e de genul 8989. De cand cu portarea, cu caruta de operatori si fiecare cu prefixul lor, cu schimbari si para-schimbari, nu-si dau seama care e numar normal si care e cu suprataxa. Basca numerele gen TelVerde care incep cu 0800. “Ce-mi e 8, ce-mi e 9!? Dar oare era cu 8 sau cu 9?” se intreaba romanul naiv.

Alteori sunt precizate direct in anunt numerele gen 090xxxxxxx dar conform “teoriei” din paragraful anterior, oamenii suna fara nici o problema. Ei suna si cand se precizeaza ca e numar cu suprataxa pentru ca oferta e atat de buna incat se merita sa sacrifice 2-3 €. Chestia e ca acele produse, de cele mai multe ori, nu prea exista. Ideea e sa te tina in telefon cat mai mult. Ma rog, atat de mult incat sa nu bata la ochi ca e teapa iar ne-incheierea tranzactiei sa nu-i dea de banuit naivului ca obiectul din anunt nu a existat.

Despre firma asta am gasit informatii si pe un forum BMW.

Dar pe astea le-ai citit?


6 Comentarii

  • je
    29 Sep 2009 | Permalink |

    Daca in anunt ar fi fost specificat si pretul pe minut in cazul in care se suna la nr. tel. 09xxxxxxxx, atunci nu ar fi fost teapa. Putea sa fie si 1000 de euro pe minut, daca acest lucru era clar statutat in anunt, inseamna ca persoana care suna era IN CUNOSTINTA DE CAUZA cu tariful respectiv si ACCEPTA aceasta suprataxa. Asa insa, tariful fiind nespecificat, ESTE O TEAPA (sau SCAM sau cum mai vreti sa-i spuneti). Probabil ca nu ar fi rau ca administratorii site-urilor de anunturi sa puna o validare pe numerele de telefon care incep cu “09″, si sa le aprobe doar daca au specificata suprataxa pentru numerele de telefon respective.

  • 29 Sep 2009 | Permalink |

    Multe siteuri nu-si bat capul…ele sunt multumite ca au content, ca au ce sa indexeze. Altele au luat masuri. Chiar daca se specifica faptul ca e nr cu suprataxa, ramane problema existentei produsului tranzactionat. Dupa cum vezi pe forumul BMW, desi la telefon “s-a batut palma”, produsul nu a fost livrat pentru ca probabil nu exista.

  • yo
    14 Dec 2009 | Permalink |

    Ms fratzica chiar ma gandeam dak sa sun sau nuh :)) imi mirosea a tzeapa ca parea prea ieftin si prea bun ca sa fie adevarat :))

  • geo
    3 Mar 2010 | Permalink |

    dar ce spuneti de anunturile alea de pe auto.ro sau mobile.ro in are se solicita un avans de 10% din contravaloarea masinii?io zic ca e teapa curata……sunt niste tipi din tg mures care fac treaba asta pe net

  • adrian
    4 Mar 2010 | Permalink |

    ma sincer nu stiu ce sa zic dar ii tot aud pe astia de aia de la (nume-site cenzurat) parca asa aveau website nush ce sa zic incercatii si voi

  • 4 Mar 2010 | Permalink |

    cat de imbecil poti sa fii incat sa comentezi (a se citi spamezi) cu adresa aia de e-mail?

One Trackback

Comentăm şi noi ceva?